Menu

Att vara rädd i verkliga livet

När den rätte inte alls visar sig vara det

Precis som i den film som denna blogg utgår från och återknyter till i många fall, så kan det vara så att något som såg ofarligt och rätt ut från början plötslig visar sig vara helt annorlunda. Här handlar det då om det verkliga livet. Ja du vet, när du har släppt den du tror är den rätta in på livet, eller att du öppnat dörren för en person som hade helt andra planer än som angavs. När du ser på film så blir du rädd för stunden, men det är något som går över och som är roligt. Du längtar helt enkelt efter spänningen och rysningarna. Detta är då inte verklighet och sätter heller inga djupa spår som du måste leva med. När verkligheten kommer till det stadium att du har fel människa vid din sida, kan detta leda till mycket farliga situationer.

Detta har redan visat sig många gånger. I det fallet talas det då om allt från överfall från okända, våldtäkter av den du lever med eller helt enkelt skräcken av att leva i ovissheten om när nästa smocka ska komma. Ja, den som oftast kommer från den mindre intelligenta mannen med dåligt självförtroende och taskig förmåga att kommunicera. Detta är då de gånger som många kvinnor upptäcker att de valt att leva med fel man. Det är alltså mycket sällan som denna verklighet drabbar mannen istället för kvinnan. Det leder till en rädsla och ovisshet, egentligen precis som i skräckfilmer, i det verkliga livet. Det som kan vara det mest skrämmande av allt.

När gamla Agda öppnar dörren för den törstige

Något som är mycket vanligt är att hemfridsbrott mot äldre händer. Här handlar det då inte bara om stölder, utan även om misshandel och våldtäkter. Ja, kan du tänka dig att det 21- respektive 23-åriga paret bestående av en pojkvän och en flickvän ringde på dörren hos Agda och frågade om de kunde få ett glas vatten. De såg ju så snälla, lidande och törstiga ut. Jovisst, släppte Agda in dem. Det var inte det rätta valet, här hade de rätta inte fått tillträde till Agdas hem. De satte planerna i verket och pojkvännen våldtog gamla 86-åriga Agda på köksgolvet, medan hans 21-åriga flickvän filmade allt på sin moderna mobil. Ja, du ser att den kalla verkligheten ibland slår filmens värld med hästlängder. Helt horribelt, och med andra ord ska ingen öppna sin dörr för okända.