Menu

Har ditt barn en fantasikompis?

När barn är små och de leker mycket så kommer det ofta att resultera i en stor och bred fantasi. Detta är det absolut inte något fel på, utan det är en del av ett barns utveckling. Här kommer detta senare många gånger att visa sig värdefullt även i vuxen ålder. Det handlar helt plötsligt om att barn som får leva ut sin fantasi, enligt många studier kommer ha det lättare att finna lösningar i livet. Nu kommer det dock att finna den felaktiga vägen och den rätta vägen även här.

När ditt barn utvecklas på rätt sätt

Ett barn ska skyddas mot allt som är ont. Detta handlar då om den värld som handlar om fantasi. Du kan omöjligen skydda ditt barn från det onda i verkligheten. Här kan du bara vara den som berättar och förklarar så att ditt barn alltid gör de rätta valen. Den fantasi som ditt barn har och om de har en fantasikompis de plötsligt talar med, ska vara på den ljusa sidan. Här ska de ha roligt och vara den som kan leka med denna figur som inte finns. I det fallet detta existerar har du även varit den som fått ditt barn att förstå. Det finns inga monster under sängen och det är inte en huvudlös figur i garderoben.

Ensamma barn får en mörk fantasi

Något som ibland kan hända är att barn inte får den uppmärksamhet de behöver. Här handlar det då om föräldrar som inte vet hur de ska bära sig åt, eller som helt enkelt tror att barn utvecklar sig på egen hand. Detta kan leda till en negativ och mörk fantasi, där de skapar mörka figurer som inte finns. Här är det viktigt att vara vaken innan detta händer, då det kan få katastrofala följder. Inom det området finns det också många filmer, och dessa talar faktiskt sanning till stora delar också.