Menu

Panic Room – Fel människor i hemmet

Precis som nämndes tidigare så kommer denna blogg att bestå av mycket varierande innehåll. Något som är helt klart är att det ska handla mycket om film. Här ska en mycket bra film vid namn Panic Room presenteras. Den har också många likheter med Låt den rätte komma in, även om det handlar om mera verklighet. Det är heller inte någon skräckfilm, utan istället en kriminalthriller. Filmen skapades 2002 och har alltså 15 år på nacken, men den historia som berättas är fortfarande en verklighet för många. Anledningen till inbrottet och att de hänsynslösa och felaktiga personerna kommer in i detta hem, är att de fått nys om att det ska finnas pengar i huset.

Här handlar det då om en förlorat förmögenhet, men det skulle lika gärna kunna vara att familjen bara har en större summa pengar tillhands. Pengar är alltid ett motiv för brott, såväl i filmens och det verkligen livets värld. Denna films skådespelare är också mycket välkända och bär namnen Jodie Foster och Forest Whitaker. Den diabetessjuka dottern till Jodie Foster spelas av Kristen Stewart.

Handlingen i Panic Room

I denna film handlar det om att det inte alls finns en chans att låta den, eller de rätta, komma in i huset. Dessa bryter sig helt enkelt in om dörren inte skulle öppnas. Det är precis det som händer. Kriminella individer med hänsynslös psykologisk läggning får tillgång till huset och söker efter gömda pengar. Detta gör att en mor och hennes dotter står i skottgluggen och får kämpa för sina liv. Som tur är finns det något som kallas för panic room i huset. Detta är något som vanliga människor normalt sett inte har i sina hem, men just i denna film finns detta. Trots detta rum måste vid vissa tillfällen dörren öppnas och vad som händer då får du som ser filmen veta. Denna film har fått 6,8 av 10 möjliga på IMDB, och är helt klart mycket sevärd.