Menu

Så ser du om en vampyrfilm är bra eller dålig

I detta inlägg ska det återknytas till vampyrfilmens popularitet. Nu kommer det långt ifrån vara alla vampyrfilmer som blir lika väl omtyckta och mottagna som Låt den rätte komma in. Denna svenska skräckfilm är ett mästerverk i sin genre och med anledning av det så nådde den även stora framgångar på det internationella planet. Det kommer dock att finnas många filmer i denna genre. Vissa är romantiska medan andra är våldsamma samt att en del är mystiska. Något som gäller för alla för att bli sedda, är dock att de måste vara välgjorda och ha en bra kvalitet.

Vad är det då som gör att en film uppskattas och håller en hög kvalitet. Ja, egentligen finns det inga klara svar på detta, då det finns massor av olika varianter som har nått stora framgångar. Här finns det Blair Witch Project som filmades med en skakig handkamera, och nådde en fantastisk popularitet. Av den anledningen kan det inte ha att göra med bilden och att denna absolut måste vara glasklar och stabil. Är det då fråga om de varelser eller ting som filmen behandlar? Nä, egentligen har detta ingen betydelse heller. Här har du filmen Wolf med Jack Nicholson i huvudrollen som handlar om varulvar och även Ghost med Patrick Swayze som handlar om spöken. Allt här blev populärt och uppskattat.

Det handlar om historien och hur den berättas

I mångt och mycket kommer svaret på om en skräckfilm blir populär eller inte gå att söka i två grundläggande faktorer. Det ena kommer att bli de som spelar i filmen och framför filmens budskap. Som andra faktor kommer själva berättelsen. Är det då så att de som spelar kan framföra en mycket solid och bra berättelse i en film, så kommer den att bli populär och ses av många. Här spelar det ingen roll om kakmonstret har blivit zombie eller om Stålmannen har blivit ett spöke. Det handlar helt enkelt om att spela och berätta historien om detta på ett gripande och effektfullt sätt.